Siirry sisältöön

Meistä

Designmuseon, Opinkirjon ja Ornamon Muotoilupakki on syntynyt yhteistyöllä! Sen lähtökohtana ovat olleet Designmuseon ja Ornamon yhteistyöhanke Skidiakatemia sekä Designmuseon ja Opinkirjon toteuttamat opettajien täydennyskoulutukset. Lisää aineistoa kehitetään yhdessä edelleen, yhteistyö opettajien ja eri alojen muotoilijoiden kanssa jatkuu.

Muotoilupakki yhteiskehittäen

Yhteistyö Muotoilupakin takana on ollut laaja-alaista.  Muotoilijoiden ammattijärjestö Ornamo tukee muotoilijoita työssään monin eri tavoin. Designmuseolla on muotoilukasvatustehtävänsä valtakunnallisena erikoismuseona ja muotoiluoppimisen kehittäjänä. Opinkirjo taas jakaa osallisuuden ilosanomaa, ja tarjoaa opettajien työn tueksi maksuttomasti materiaaleja ja koulutuksia. Näiden kaikkien toimijoiden työn jälki näkyy Muotoilupakissa.

Muotoilupakki kokoaa menetelmiä ja toteutuksia yhteen

Muotoilupakissa on ammattimuotoilijoiden kirjaamia ja oppilaiden kanssa testaamia menetelmiä koulujen käyttöön. Lisäksi pakista löytyy opettajien kehittämiä ja toteuttamia monialaisia oppimiskokonaisuuksia muotoilun teemasta. Muotoilullisia mokkeja on kokeiltu eri puolella Suomea rohkeasti. Nyt niitä löytyy Muotoilupakista muiden opettajien inspiraation lähteeksi!

Muotoilupakin matka on vasta alussa. Se toivottavasti täyttyy lisää yhteiskehittäen ja yhteistyöllä. Menetelmiä lisätään pikkuhiljaa lisää – saat myös ehdottaa niitä. Kouluilla toteutettuja monialaisia oppimiskokonaisuuksia kirjataan myös mokkisivulle sitä mukaa, kun niitä toteutetaan – onko sinunkin mokkisi jo kohta esillä?

Toivottavasti saat iloa yhdessä kehittämiseen innostavasta sivustosta!

Muotoiluterveisin Hanna Kapanen, Marjo Kenttälä ja Petra Ilonen

Yhteyshenkilöt:

  • Hanna Kapanen. Museolehtori, Designmuseo. TaM, KuM. +358 50 301 6838. hanna.kapanen(at)designmuseum.fi
  • Petra Ilonen. Projektipäällikkö, Ornamo. TaM. +358 46 878 2572. petra.ilonen(at)ornamo.fi
  • opinkirjo@opinkirjo.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa