Siirry sisältöön

Ornamo

Ornamo ry on vuonna 1911 perustettu muotoilualan asiantuntijajärjestö. Ornamo kehittää muotoilijan ammattia ja vaikuttaa muotoilun asemaan yhteiskunnassa.

Jäsenistö koostuu alan korkeakoulutetuista ammattilaisista. He työskentelevät muun muassa sisustusarkkitehtuurin, teollisen muotoilun, kaluste-, tekstiili- ja vaatesuunnittelun, pakkaussuunnittelun, palvelumuotoilun, digitaalisen suunnittelun, muotoilukasvatuksen, taidekäsityön ja taiteen aloilla.

Ornamo tekee tiivistä yhteistyötä muotoilusta kiinnostuneiden yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Ornamo vaikuttaa muotoilun edistämiseen eurooppalaisten ja kansainvälisten järjestöjen kautta.

Muotoilukasvatus Ornamossa

Ornamo kehittää suomalaista muotoilukasvatusta yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Vuonna 2016 julkaistiin käyttöön Koulujen muotoilupolku -materiaali, joka on uudenlainen työkalu, jonka avulla Helsingin kaupunki halusi tukea muotoilun entistä laajempaa käyttöä kouluissa.  Työkalua testattiin 100 opettajan kanssa ensimmäistä kertaa osana Helsinki Design Weekin muotoilupäivän ohjelmaa 2016. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Helsingin opetusviraston ja kaupunginkanslian, Ornamon, Helsinki Design Weekin ja HundrED -hankkeen kanssa.

Ornamon ja Designmuseon Muotoilukasvatus kouluihin -hankkeessa on pilotoitu muotoilukasvatuksen opetuskokonaisuuksia Muotoilun Skidiakatemia -iltapäiväkerhojen avulla jo vuodesta 2010. Vuodesta 2018 lähtien toiminta on siirtynyt koulupäivien sisälle ja muotoilijasta on tullut opettajan työpari. Helsingin kulttuurikeskuksen tukeman hankkeen tavoitteena on tuoda muotoiluajattelu osaksi koulujen toimintaa ja tuottaa opettajille uusia metodeja omaan opetukseensa. Ornamon ja Designmuseon Helsingin kulttuurikeskuksen mahdollistama kehityshanke Muotoilun Skidiakatemia- Muotoilukasvatus kouluihin kutsuu mukaan aina uusia muotoilukasvatuksesta kiinnostuneita tekijöitä, joita jalkautuu hankkeen puitteissa työskentelemään koulujen kanssa.

Tutustu Ornamoon:

https://www.ornamo.fi/fi/

Kysy lisää muotoilukasvatuksesta:

Petra Ilonen, projektipäällikkö / Ornamo, petra.ilonen(at)ornamo.fi p. 046 878 2572

Jaa sosiaalisessa mediassa